BrickNWood

 "Uw aanspreekpunt voor vlotte verbouwingen"

Gevelrenovatie

Soorten gevelbepleistering

Er zijn 2 soorten gevelbepleistering te onderscheiden: minerale sierpleister en synthetische gevelpleister. Het verschil zit hem voornamelijk in de gebruikte bindmiddelen. Bij een minerale pleister is dat cement, bij synthetische gevelpleister is dat kunsthars (of siliconen). Het bindmiddel is grotendeels bepalend voor de producteigenschappen. We geven een overzicht:

Soort 1:  Minerale gevelpleister

Minerale gevelpleister bestaat uit kalk en/of cement, aangevuld met zand, vulstof, kleurpigmenten en water.  Het is erg waterdamp doorlatend en om die reden ideaal om een oud huis te renoveren. De kans op opstijgend vocht is in oude gebouwen namelijk groter.

Minerale  gevelpleister wordt altijd in één dikke laag aangebracht waardoor oneffenheden goed kunnen verborgen worden. Ook als je graag structuur wil laten aanbrengen in je buitengevel is minerale kalkpleister uitermate geschikt. Na het aanbrengen kan er een patroon in gekrabd worden, vandaar de term “krabpleister”.

Deze pleister is milieuvriendelijk omdat er geen onnatuurlijke stoffen  worden gebruikt. Het is minder flexibel en gevoeliger voor algen, mossen, vuil en scheurvorming dan synthetische gevelpleister. Minerale pleister is wel kleurvaster dan de synthetische variant. Dat komt omdat deze pleister in één laag wordt aangebracht. De eventuele kleurpigmenten worden doorheen de hele laag gemengd. Je kan kiezen uit heel wat kleuren.

Soort 2:  Synthetische gevelpleister

Siliconenpleister of synthetische gevelpleister, ook wel kunstharspleister genoemd, is vooral aangeraden als je jouw gevel ook wil bekleden met isolatie. De crepi dient dan als afwerkingslaag. Synthetische gevelpleister wordt meestal in twee keer aangebracht. Het is ook een stuk elastischer qua structuur dan minerale gevelpleister. Siliconenpleister heeft daardoor minder kans op scheuren.

Deze gevelbepleistering heeft een egaler uitzicht dan minerale kalkpleister en het is ook kras-en stootvrij. Het weert ook makkelijker vuil af waardoor de gevel er steeds proper zal uitzien. Met synthetische gevelpleister blijft jouw gevel ook vrij van schimmels, mossen en algen. Daarnaast is kunstharspleister ook bestand tegen heel wat verschillende weersinvloeden. Het is wel minder kleurvast dan de minerale variant omdat

hij niet in de massa gemengd wordt. Enkel de bovenste laag wordt gemengd met kleurstoffen.

Soort crepi Isolatie Crepi prijs per m² (excl. btw)
Minerale gevelpleister Zonder isolatie Gemiddeld € 85/m²
Met isolatie Gemiddeld €95 – €115/m²
Synthetische gevelpleister Zonder isolatie Gemiddeld €95/m²
Met isolatie Gemiddeld €110 – €125/m²
Isolatie-3

Op zoek naar professionals voor al uw verbouwingen?

BrickNWood uw partner voor alle verbouwingen op een duurzame manier

CONTACT

www.BrickNwood.be
E-mail: Offerte@brickNwood.be
Tel.: +32 486 777 333
BTW BE 0419.156.202
Hoofdzetel: Torhout (8820)

MENU

HOME
DISCLAIMER
PRIVACY
ALGEMENE VOORWAARDEN
CONTACT

bricknwood logo